پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
آیت‌الله فقیهی

حکم ظلم به پیر و زن و کودک با به کاربردن سلاح کشتار جمعی، قطعا از نظر هر انسان عاقلی، یک ظلم نابخشودنی است و به دلیل همین حکم، استفاد از آن حرام است و نیازی به بیان صریح شریعت نیست.

به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت الله محسن فقیهی، امروز در همایش فقه هسته ای، در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گفت: هر حکمی که از سوی اسلام بیان شده، دارای مصالح خاص برای بشر است.

عضو جامعه مدرسین حوزه افزود: احکام تعبدی از سوی خداوند بیان می شود که در قرآن و کلام معصومین(ع) نیز به آن تصریح شده و بشر دخالتی در آنها ندارد؛ احکام دیگری چون احکام تاسیسی از احکامی هستند که خداوند حکم آنها را صادر کرده است؛ همچون احکام حلال بودن بیع و حرمت ربا.

استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: در حوزه احکام تاسیسی، باید تابع دین باشیم و نظرات دیگران اهمیت ندارد؛ مثل ربا که عقول بسیاری در سطح جهان آن را پذیرفته است ولی حکم خداوند دقیقا برعکس آن است.

وی، مباحث فقه هسته ای را از جمله احکام ارشادی ذکر کرد و گفت: امروز همه وزارت خانه های کشور به حسب مسایل مستحدثه ای که برای آنها پیش می آید، به دنبال نظر گیری از فقه هستند که در این زمینه اگر این احکام در شمول احکام پیشین نباشد، حکم عقلا، شرط است و به همین دلیل است که فقه ما می تواند به راحتی به همه آنها پاسخ بگوید.

آیت الله فقیهی یادآور شد: ظلم در سراسر جهان قبیح است و هر عقلی آن را مطرود می داند، حال، حکم ظلم به پیر و زن و کودک با به کاربردن سلاح کشتار جمعی، قطعا از نظر هر انسانی، یک ظلم نابخشودنی است و به همین دلیل حکم، استفاد از آن حرام است و نیازی به بیان صریح شریعت نیست.

عضو جامعه مدرسین حوزه تصریح کرد: فساد از نظر عقلی حرام است و نیازی به حکم شرع نیست؛ زیرا هر عقلی آن را می پذیرد، این گونه احکام، احکام ارشادی هستند که دین نیز بر آنها صحه گذاشته است.

آیت الله فقیهی در پایان خاطرنشان کرد:آیات مرتبط با ظلم، همگی جزو احکام ارشادی است و به حکم عقل و دین حرام است و هیچ کس نمی تواند بگوید، چون از نظر من این حکم درست است، به آن عمل شود؛ زیرا امکان ندارد که انسان سالم و عاقل ظلم را حرام نشمارد.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha